Volleybollspelare minst smarta

Undersökningen, som publicerades i dagarna, har slagit ner som en bomb i idrottsvärlden. Volleybollspelare, som av de allra flesta ses som genomsnittsbegåvade, visade sig ligga långt efter övriga idrottsutövare när intelligens, slutledningsförmåga och lateralt tänkande mättes.

Framför allt i det volleybolltokiga Italien har undersökningen rönt stor uppmärksamhet och i media talas det om skandal. Vissa har till och med gått så långt att de ifrågasätter hela undersökningens legitimitet.

Maria Devona från Verona tar dock resultaten med ro.
-Jag väljer att utgå från mina egna erfarenheter, och vad det anbelangar mig så är volleybollspelare inte dummare än till exempel fotbollsspelare, säger hon och förklarar att hon känner flera volleybollspelare.

Vi stöter på många reaktioner och på flera håll är känslorna starka. En man gråter öppet och får stöd av sina vänner kring den lilla uteserveringen vi passerar. Att det här har rivit upp ett stort hål i den italienska folksjälen råder det ingen som helst tvekan om.

Från officiellt håll är det dock tyst än så länge. Det italienska volleybollförbundet har valt att inte kommentera resultaten, men frågan är hur länge de kan undvika frågorna från den samlade mediekåren.
-Vi kommer att vänta ut dem, säger en representant från lokal media och hon lovar oss i samma andetag att gå till botten med det här.

Reaktionerna är som sagt starka på flera håll runt om i volleybollvärlden, men trots angreppet på idrotten de älskar anar vi en stark framtidstro.

En intressant aspekt är att idrotten idag handlar om så mycket mera än bara idrott. Industrin kring sporten växer för varje år som går och kringarrangemang och sponsorjippon är snart viktigare än själva utövandet. I Italien har man snart fått nog, och bli inte förvånade om proteströrelsen sprider sig runt runt jorden med samma frenesi som undersökningen den här artikeln behandlar. Kärleken till sporten är större än allt annat – oavsett intelligensnivån hos vollebollspelarna.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>