Öppet hus på ”Darknet”

Den mörka delen av internet, Darknet som det brukar kallas är normalt sett ett tillhåll för en ganska liten, utvald skara. Här försiggår allt från handel med illegala droger, organ, kreditkortsnummer och allt annat du kan tänka dig.

Människor i allmänhet vet i regel inte om att Darknet existerar, och har definitivt ingen aning om vad det är eller hur man får tillgång till det. På Darknet kan du vara helt anonym, vilket är huvudorsaken till att samhällets mörkare krafter gärna söker sig dit.

Men nu ska det alltså bli ändring på detta. Söndagen den 29 maj är det nämligen dags för en historisk händelse – öppet hus på Darknet. Det enda du behöver göra för att delta är att ansöka om en inbjudan eller en ”invite” som det korrekta begreppet är.

-Ansökningarna kommer att granskas i tur och ordning, enligt kriterier som vi inte kommer gå ut med i förväg. Vi förväntar oss ett stort intresse och därför har vi valt att begränsa antalet platser, säger en talesperson för Darknet som önskar förbli anonym.

Många ser det här som ett första steg mot ett mer tillgängligt Darknet.

-När samhället blir allt mer öppet kan vi inte bara stå bredvid och titta på säger vår anonyma talesperson och bekräftar att relativt långtgående planer finns på att öppna upp denna tidigare så hemliga lilla avkrok av internet för de stora massorna.

En kommentar

  1. Fille

    Man lär ju bli hackad om man går in där. De rensar hela datorn på kreditkortsnummer och sådant. Sen låser de datorn och kräver lösensumma för att öppna den igen.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>