Bredband allt vanligare – men internet är inte fullt!

Det blir idag allt vanligare med så kallat bredband.
-Idag har nästan alla tillgång till internet, vilket är en förutsättning för ett fungerande modernt samhälle, säger Ismet Dnoc, bredbandsanalytiker på den nationella säkerhetsmyndigheten.

Kanske har du någon gång betalat en räkning på internet? Ja, då vet du hur smidigt det är. Faktum är att du med en bra bredbandsuppkoppling kan betala en räkning på mindre än fyra sekunder. Jämfört med en äldre modemuppkoppling är det supersnabbt. I internets bardom kunde det ta upp till 30 sekunder att betala en faktura med hjälp av det världsomspännande datanätet.
-Det är en revolution vi ser, förklarar Ismet Dnoc.

De nya snabba hastigheterna möjliggör även videouppspelning via internet. Den stora internetsajten youtube har blivit omåttligt populär, inte minst bland ungdomar. Youtube hade varit en omöjlighet på modem-tiden.
-Jag kan bekräfta att det inte hade fungerat, klargör Dnoc.

Det ihärdiga ryktet om att internet håller på att bli fullt avfärdas helt av Ismet Dnoc.
-Ja, det är en myt. Det finns egentligen inga gränser för hur mycket information som får plats på internet. Det är lite som universum; det expanderar ständigt och vi kan egentligen inte begripa hur det går till.

Hur framtiden ser ut för internet vågar han dock inte uttala sig om.
-Det avböjer jag att kommentera. Spekulationer från min sida leder bara till att nya myter skapas, och det vill jag inte medverka till, avslutar Ismet Dnoc.

Fakta om internet

  • Internet finns i nästan alla länder.
  • Internet har alltid funnits, men upptäcktes i USA på 70-talet.
  • Internet bygger på att det finns innehåll. Man brukar prata om att Content (=innehåll) is king (är kung). Utan innehåll stannar internet.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>