Bragdguldet till Kevin Walker

Det blev sundsvallsspelaren Kevin Walker som tog hem Svenska dagbladets bragdmedalj 2014. ”För att på ett enastående sätt ha kombinerat en sportslig bragd med ett starkt engagemang i kulturens utkant, samt för ledaregenskaper på och utanför planen”, lyder juryns motivering.

Ja, det blev alltså Kevin Walker, numera Djurgården, som blev juryns val när bragdguldsvinnaren presenterades tidigare idag.
– Jag är i chock, säger vinnaren själv som fick beskedet tidigt i förmiddags. Jag visste att jag var med i diskussionerna, men att det skulle räcka hela vägen hade jag aldrig anat, fortsätter han.

Hyllningarna har inte låtit vänta på sig. Norrländska arbetarbladet rubricerar sin förstasida med ”Äntligen!” och staplar superlativen på varandra i en närmast religiös hyllning. Även i riksmedia tycks experterna relativt eniga om att det i år blev en väldigt värdig vinnare.
– Den som hävdar att någon annan borde ha vunnit vet inte vad hen snackar om, säger Erin Borkhammar ordförande i Kevin Walkers fanclub ”Ke-wins”.

Konkurrensen i år var hårdare än någonsin, inte minst med tanke på skidframgångarna vid OS i Sotji. Dock verkar juryn ha tagit fasta på att det norska landslagets vallningsproblem var den främsta anledningen till framgångarna och eftersom bragdguldet ska gå till den främsta prestationen under året föll valet istället på Walker.

Kevin Walker blev känd för det svenska folket då han förra året vann ”Idol 2013”. Parallellt med sin musikkarriär har han varit lagkapten i GIF Sundsvall som den gångna säsongen kvalificerade sig för allsvenskt spel. Inför nästa säsong har Walker gjort klart med ny klubbadress, Djurgårdens IF.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>