Årets julklapp är här!

Årets julklapp är en liten finurlig manick. Det handlar om en adapter som gör det möjligt att på ett smidigt sätt dra en HDMI-kabel runt hörn.

Årets julklapp 2014 - "Vinklad HDMI-adapter".
Årets julklapp 2014 – ”Vinklad HDMI-adapter”.

Produkten tar fasta på ett av det vanligaste problemen i dagens svenska hem. Vem har inte varit med om problemet som uppstår när en kabel ska dras runt ett hörn i bostaden? Det blir trassel, och i värsta fall skadas kabeln så allvarligt att den går av eller orsakar bildstörningar. Årets julklapp löser detta problem på ett galant sätt.

Kriterierna som ska uppfyllas för att en produkt ska kunna utses till Årets julklapp är först och främst att det ska vara något nytt och gärna något innovativt. I år föll alltså valet på den vinklade HDMI-adaptern.
– Efter råsaftcentrifugen så känns det naturligt att köra på en lite mer folklig produkt i år, säger Handelns inredningsinstitut i ett pressmeddelande.

Elektronikbranschen är mycket förväntansfyllda inför julhandeln och de märker redan en ökad efterfrågan när det gäller årets julklapp.
– Det här är en produkt som alla gillar och jag bedömer att i stor sett alla kommer att skaffa en. Den är relativt billig om man jämför med tidigare års produkter och den passar alla åldrar, säger Göran Bengtsson, elektronikhandlare i Ödeshög.

Årets julklapp har korats sedan 1988 och den första produkten som fick ”utmärkelsen” var bakmaskinen.

Årets julklapp de fem senaste åren…
2014 Vinklad HDMI-adapter
2013 Råsaftscentrifug
2012 Hörlurar
2011 Matkasse
2010 Surfplatta

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>