Spice girls misstänks ligga bakom dödlig drog

Strålkastarna slocknade, berömmelsen och pengarna tog slut. Solokarriärerna blev aldrig den succé som många hade trott och nu lutar allt åt att Spice girls har gjort comeback i en helt ny, betydligt ondskefullare skepnad. Flera bedömare är säkra på att det är de forna popidolerna som ligger bakom den dödliga internetdrogen Spice.

Polisen i Storbritannien är fortfarande mycket förtegen, men de uppgifter som har läckt ur den närmare 300 sidor långa utredningen har nu tvingat dem att ta bladet från munnen. På en presskonferens tidigare idag bekräftade man misstankarna mot de forna popidolerna, men några närmare detaljer går man inte in på.

Fyra av originalmedlemmarna sitter häktade medan en femte fortfarande är på fri fot.
– Hon befinner sig inte i England, det är vi helt säkra på. Av utredningstekniska skäl vill vi inte tala om vem det är, säger en talesman vid Scotland Yard. Uppgifter tyder dock på att det är Sporty Spice som befinner sig utomlands, och hon har även pekats ut som ligans ledare.

Spice Girls hade sin storhetsperiod under 90-talet och var då ett av världens största popband, med otaliga listettor i Europa och USA. Bandet introducerade begreppet ”girlpower”, något som fick stort genomslag bland framför allt unga tjejer.

Fakta om spice
Spice är en syntetisk drog som är extremt farlig. Flera dödsfall har rapporterats i Sverige och många har blivit allvarligt sjuka. Drogen beställs oftast över internet, men de senaste rapporterna talar om att den nu även kan köpas ”på gatan”. Tullen gör kontinuerligt stora beslag av drogen, men prognoserna tyder på att endast en liten bråkdel av beställningarna stoppas.

Roar är skribent på nyhetskanaljen.se och har en bred erfarenhet av att leverera material till nyhetsmedier. Genom åren har han bevakat den svenska marknaden för otaliga uppdragsgivare.
2 comments
  1. VA? Detta har jag svårt att tro på måste jag säga!!!

    1. Vi röjer inte våra källor, men vi bedömer dem som mycket trovärdiga. Om du väntar ett tag så kommer fler medier med stor sannolikhet att snappa upp den här storyn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *